Suomen Kokkimaajoukkue on valmiina olmpialaisiin

Suomen Kokkimaajoukkue on tehnyt kenraaliharjoituksensa ja on nyt valmiina olympialaisiin, jotka pidetään 19. - 22. lokakuuta Saksassa Erfurtissa.

Kilpailuruokien suunnitelua ja hiontaa sisältäviä harjoituspäiviä kertyi vuodelle 2007 yli 50 ja tänä vuonna tahti on vain kiihtynyt. Kokkimaajoukkueen johtaja Jari Hämäläinen on luottavainen joukkueen kuntoon.

– Lämpimän pöydän kenraaliharjoitus toi meille esiin vielä muutamia yksityiskohtia, jotka kaipaavat hiontaa, mutta kokonaisuus on erittäin hyvässä kunnossa. Maajoukkueelta on lupa odottaa menestystä, Hämäläinen toteaa.

110 hengelle valmistettava lämpimän keittiön ateria sisältää kolme ruokalajia. Tämän lisäksi joukkueen on määrä valmistaa kylmän keittiön kokonaisuus. Siihen kuuluu yli 30 lautas- ja vatityötä, jotka ilmentävät korkealaatuista suomalaista gastronomiaa. Kylmän keittiön kilpailu on jaettu kolmeen kategoriaan eli alkuruokiin, pääruokiin ja jälkiruokiin.

Suoritukset arvostelee laaja Culinarisen komitean hyväksymä kansainvälinen tuomaristo, jossa Suomesta kutsuttuna tuomarina toimii Tapio Laine.

Vuodesta 1900 lähtien Kokkien maailmanliitto (WACS) ja Saksan Keittiömestariliitto ovat järjestäneet kansainvälisen kulinaarisen kilpailun jokaisena kesäolympialaisvuotena. Kyseessä on suurin ja merkittävin alan kansainvälinen kilpailu ja myös maajoukkueen päätavoite.

Lisätietoja:


2.10.2008 Finfood Uutispalvelu